diumenge, 6 de maig del 2007

La majoria absoluta de CiU trontolla i ERC es consolida com a segona força

La Veu de l'Ebre // 04.05.2007
.
Segons l'enquesta publicada per La Veu de l'Ebre, es confirmaria la tendència a la baixa del suport a CiU registrat ja als comicis de fa 4 anys (en passar de 10 a 9 regidors), podent perdre 2 regidors més i, per tant, la majoria absoluta a l'Ajuntament d'Amposta a les properes eleccions municipals del 27 de maig.
.
En canvi, ERC-EA continuaria en la seva tendència a l'alça en suport social, un augment continu repetit els 3 darrers comicis, convertint-se en la 2ª força municipal d'Amposta.
.
Per la seva part, el PSC s'estancaria en 4 regidors mentre que ICV podria obtenir representació a l'Ajuntament.
.
No obstant, és notori l'elevadíssim 61% de vot ocult (no responen o no tenen decidit el seu vot) i que seran decisius per fer decantar la balança en un o altre sentit. En aquesta línia, tal com assenyala aquest i altres mitjans, la llei d'Hont, que sempre afavoreix el partit més votat, podria fer estralls en molts municipis del Montsià on es respira aires de canvi, entre ells Amposta, si la participació és baixa.
.
Respecte els candidats, Manel Ferré (CiU) és el més valorat, seguit de Marta Cid (ERC-EA), si bé la candidata republicana és la més coneguda entre la població.